Fazuľa Adzuki 200 g/400 g/5 kg Provita
Fazuľa Adzuki – tmavočervenej až hnedej farby s veľkosťou pol centimetra je veľmi obľúbená v Ázii, odkiaľ tiež pochádza. Sú tu tradičnou súčasťou kuchyne a pripravujú sa vďaka jemne sladkastej a výrazne orechovej chuti na slano ale hlavne na sladko.
Obsahuje dostatok bielkovín, fosforu a vápniku. Výborná na reguláciu stolice a na jej zjemnenie v prípade zápchy, taktiež pomáha regulovať menštruáciu. Pri jej príprave nedoporučujeme príliš aromatické a silné dochucovadlá, ktoré by prekryli samotnú chuť adzuki.
Adzuki alebo tiež azuki je výbornou prílohou, pridať ju môžeme do nátierok, šalátu so zeleninou, omáčok, dusených zmesí na paprike, karbonátiek. Deťom z nich môžeme pripraviť čokoládový krém alebo brownies. Adzuki sú rovnako ako mungo vhodné na klíčenie.
Návod na prípravu: Fazuľu najprv namáčame zhruba 7 hodín, ideálne cez noc. Potom vodu zlejeme a varíme v novej vode asi 50 minút v obyčajnom hrnci alebo 15 – 20 minút v hrnci tlakovom. Penu zbierame.
Tip: Adzuki soľte ku koncu varenia alebo až po uvarení.
Zloženie: fazuľa adzuki.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1387 kJ / 331 kcal
tuky: 0,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
sacharidy: 59 g; z toho cukry: 2 g
bielkoviny: 22 g
soľ: <0,01 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Hmotnosť: 200 g, 400 g, 5000 g
Krajina pôvodu: Čína / Mjanmarsko