„Klíčky – zelenina, ktorá vyrastie v akomkoľvek podnebí, svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná mäsu, dozreje behom troch až piatich dní, pestovať ju možno v ktorúkoľvek ročnú dobu, nevyžaduje pôdu ani slnečné lúče, svojím obsahom vitamínu C môže súperiť s rajčinami, jej prípravou nevznikne žiadny odpad a ak ju varíme, spotrebujeme minimum plynu či elektrickej energie…“ […]
Krv je „šťava“ vášho života. Je tak dobrá ako vzduch, ktorý dýchate, tak dobrá ako nápoje, ktoré pijete, a tak dobrá ako vaše jedlo, ktoré jete. Základnou látkou, ktorú musíte telu dodať, je vzduch … Vzduch sa skladá asi zo sedemdesiat deväť percent dusíka a dvadsať jeden percent kyslíka. Dusík a kyslík sú dva najdôležitejšie […]
Manuka med je jedným z najlepších druhov medu na trhu. Vďaka svojmu dlhému zoznamu vynikajúcich zdravotných prínosov aj v porovnaní s inými druhmi medu, je Manuka med jedným z najlepších prírodných liečiv a sladidiel. Ak ste sa dobre vyznáte v prírodných liečivách, pravdepodobne už viete o výhodách medu, ako prírodného sladidla. Zlepšuje totiž trávenie, zvyšuje […]
Skupiny emócií sú pocity, ktoré majú spoločný pôvod alebo sú odvodené od jednej zo základných emócií, ako sú napríklad hnev, smútok, strach, radosť a pod. 1. Skupina emócií zlosti. Agresivita, hnev, zúrivosť, nespokojnosť, kritika, popudlivosť, rozhorčenie, nenávisť, kritika, obviňovanie, závisť. Skupina emócií nesúhlasu, odmietania, seba-odmietania, deštrukcie, nespokojnosti. Tieto pocity v sebe nesú ako následok ťažké […]
Ak máte chuť na … Čo Vám chýba Látky ktoré Vám chýbajú nájdete v: Čokoláda Magnézium Surové oriešky a semená, strukoviny a ovocie Sladkosti Chróm Brokolica, grep, syr, sušené fazule, teľacia pečeň, kura Uhlík Čerstvé ovocie Fosfor Kura, hovädzie, pečeň, hydina, ryby, vajcia, orechy, strukoviny, obilniny Síra Brusnice, chren, koreňová zelenina, kapusta, kel Tryptofan Syr, […]
Do mixéra alebo šľahača dajte 250 ml ľanového oleja, pridajte 450 g 10% tvarohu (alebo bryndze) a 4 polievkové lyžice (60 ml) medu. Mixujte a pridávajte len toľko plnotučného mlieka alebo vody, aby sa obsah dokonale zmiešal (osobne nepoužívam vodu ani mlieko, pridávam len ľanový olej). Päť minút mixovania stačí aby sme dosiahli pudingovú konzistenciu. […]
Jeden z najdôležitejších a ďalekosiahlych medicínskych objavov dvadsiateho storočia urobila v roku 1951 nemecká biochemička Dr. Johanna Budwig, patriaca medzi popredné európske autority v oblasti tukov a výživy. Táto drobná vitálna žena bola sedemkrát nominovaná na Nobelovu cenu, ktorú ale v rámci „vyšších záujmov“ farmaceutického lobby nikdy nedostala. Dr. Budwig starostlivo študovala vzorky krvi svojich […]
Už pred mnohými tisíckami rokov upozorňovali duchovný Majstri, že pre dosiahnutie harmónie s vesmírnymi zákonmi treba pridať k modlitbám, meditáciám a duchovným telesným cvičením tiež rešpekt k energiám, ktoré sa do organizmu dostávajú stravou. Však to denne môžeme pozorovať aj my sami na sebe: po určitých jedlách je nám ľahko a príjemne, s chuťou vstupujeme […]
Meridiány, hľadáme príčiny choroby. Už v dávnych civilizáciách boli ľuďom známe súvislosti medzi telesnými systémami a určitými chorobami, ktoré moderná lekárska veda mnohokrát neprávom zabúda. Napríklad podľa čínskej medicíny prúdi energia v ľudskom tele po sústave dráh, ktoré nazývame meridiány. Sú to akési kanály, ktoré prebiehajú vo vnútri tela, tvoria logicky prepojenú sieť, v ktorej […]
V ľudskom organizme môžu byť prítomné rôzne ťažké kovy, ktoré zotrvávajú dlhé roky usadené v rôznych orgánoch. Do našich tiel sa ako prvé dostanú s raným očkovaním, potom následne stravou, lekárskymi ošetreniami, vzduchom a pomocou modernej kozmetiky kožou. Naše fyzické telo má pritom veľmi dokonalé schopnosti nápravy a regenerácie. Bohužiaľ, týmto úžasným procesom veľmi často […]