Múka Ryžová celozrnná BIO bezlepková 300 g PROBIO
Ryžová múka prináša nové možnosti do vašej nielen bezlepkovej kuchyne. Vykúzlite z nej kypré nadýchané cesto na lievance, palacinky, torty, sušienky i buchty. Skvele zahusťuje a dá sa výborne kombinovať s našimi ďalšími bezlepkovými múkami.
Krekry z ryžovej múky:
ingrediencie:
150 g Ryžová múka hladká PROBIO
1 lyžička Paprika sladká mletá
50 g maslo
100 g Syr
2 ks vajcia
soľ morská jemná BIOSAL
korenie čierne mleté Sonnentor
Chia semienka
ľan hnedý
mak modrý
postup: Zmiešame múku, papriku, soľ a korenie. Túto zmes spolu s maslom prepracujeme a vytvoríme posýpku. Pridáme ¾ nastrúhaného syra a našľahané vajíčka. Spracujeme do cesta a necháme 10 minút odležať.
Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rozvaľkáme cesto na čo najtenší plát. Plát potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme semienkami či korením a zľahka zaváľame, aby nám semienka z krekrov neopadávala. Posypeme ešte zvyšným syrom. Kolieskom na krájanie pizze rozkrájame na širšie prúžky, štvorčeky či trojuholníky. Jednotlivé tvary od seba neoddeľujte a rozlámte ich alebo rozkrájajte podľa rezov až po upečení.
Pečieme v predhriatej rúre na 160 °C 15 – 18 minút, len do ľahkého nazlátnutia.
Zloženie: 100 % celozrnná ryžová múka BIO
Priemerné výživové údaje v 100 g:
Energia: 1489 kJ / 351 kcal
Tuky: 2,4 g, z toho nasýtené nemastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 73,0 g, z toho cukry: 1,2 g
Vláknina: 1,5 g
Bielkoviny: 8,5 g
Soľ: 0,02 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Hmotnosť: 300 g
Výrobca: PRO-BIO CZ
Poľnohospodárska produkcia: EU