Pasta z marhuľových jadier BIO 250 g Sun & Seed
Zdravá pasta ktorá je vyrobená zo surových marhuľových jadier z organického pestovania v Turecku. Jadrá obsahujú vysoké množstvá proteínov a mononenasýtených tukov a sú taktiež vynikajúcim zdrojom minerálov a vitamínu E.
Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok najmä horčík a kálium. Dôležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej najmä v čase tehotenstva). Horké jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (tiež nazývaný laetril alebo vitamín B17). Amygdalín je kombinácia neutralizovanej (nejedovatej) kyseliny kianovodíkovej.
Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám.
Sladké marhuľové jadrá sú bezpečné na konzumáciu (nie je potrebné ich zamieňať za “horké” jadrá) a predstavujú skvelú alternatívu k mandľovému maslu.
Zloženie: 100 % surové sladké marhuľové jadrá, olej
Nutričné hodnoty v 100 g:
Energia 2591 kJ / 626 kcal
Tuk 52 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 3,5 g, mononenasýtené: 32 g, polynenasýtené: 14,3 g
Sacharidy 10,6 g, z toho cukor 5,1 g
Proteín 23 g
Soľ 0 g
Hmotnosť: 250 g
Krajina pôvodu: Anglicko