Kešu orechy 100 g / 200 g / 500 g / 1000 g Provita
Kešu orechy pochádzajú z Indie, kde rastú na stromoch vysokých až 12 metrov. Po zbere sú oriešky v tvrdej škrupine krátko povarené vo vode, aby škrupina zmäkla. Potom sú lúskané a pre zachovanie pôvodnej chuti sú nakoniec opatrne sušené pri teplote 50 – 60 °C. Následne sú uchované vo vákuovaných vreciach až do chvíle balenia do obalov určených pre konečného spotrebiteľa.
Môžeme ich maškrtiť samotné, použiť v kari zmesiach, vyprážanej ryži, sladkostiach či šetrne upražiť s trochou slanej vody. Ak ich upražíme nasucho bez soli a rozmixujeme, získame vynikajúce kešu “maslo” na pečivo, kaše, jogurty a pod.
Nakoľko kešu orechy majú vysoký obsah tuku, treba ich konzumovať s mierou!
Kešu orechy majú medzi orechmi jedno z najvyšších hodnotení. Oriešky sú bohatým najmä kyselina listovej a linolovej, vitamínov B1, B2, minerálov (horčík, draslík, železo a fosfor). Majú veľmi dobrú sladkú chuť, pretože obsahujú viac cukru ako iné druhy. Sú kalorickejšie, preto to s ich jedením netreba preháňať. Sú dodávateľmi okamžitej energie. Podieľajú sa tiež na tvorbe spermií. Zdravšie sú nepražené. Z orechov kešu je navyše aj výborný olej.
Zloženie: kešu orechy, celé jadrá *.
* alergén
Môže obsahovať stopy arašidov, iných orechov, zoznamu a oxidu siričitého. Môže ojedinele obsahovať úlomky škrupín.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
- energetická hodnota: 2576 kJ / 615 kcal
- tuky: 46,9 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 9,1 g
- sacharidy: 32,6 g; z toho cukry: 5,2 g
- bielkoviny: 15,3 g
- soľ: < 0,03 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Hmotnosť: 100 g / 200 g / 500 g / 1000 g
Krajina pôvodu: India / Vietnam.