Reďkovka na nakličovanie BIO 120 g Sonnentor
Naklíčené semienka majú chuť veľmi podobnú reďkovke, je však jemnejšia. Na klíčkoch sa tvorí jemný povlak, nie je to pleseň.
Reďkovka obsahuje vitamíny C, B, bielkoviny, vápnik, fosfor.
Aromatické klíčky reďkovky sa hodia predovšetkým na prípravu šalátov, dipov, nátierok alebo len tak na chleba s maslom a soľou.
Návod na použitie: Doba namáčania: 6 – 8 hodín, potom prepláchnuť vodou. Doba klíčenia: 2 dni v tme, potom 2 – 4 dni na svetle. Ideálna teplota: 18 – 20 °C, 2 x denne preplachovať. Pred konzumáciou odporúčame ešte raz opatrne premyť teplou vodou. Výhonky by sa mali čo najskôr skonzumovať alebo uchovávať nanajvýš dva či tri dni v chladničke – inak zhorknú.
Zloženie: semienka reďkovky (Raphanus sativus) BIO
Hmotnosť: 120 g
Výrobca: Sonnentor
Krajina pôvodu: Kanada