Ajurvédsky čaj SHATAWARI 100 g Everest Ayurveda
Bylinkový ajurvédsky čaj môže posilniť odolnosť organizmu v priebehu liečby chemoterapiou a prispieva k regenerácii síl v období rekonvalescencie. Zmes bylín zbieraných v Himalájach, namiešaná ajurvédskym lekárom.
Withania somnifera posilňuje odolnosť organizmu pri onkologickej terapii a pôsobí ako antioxidant na ochranu telesných tkanív.
Ocimum sanctum prispieva k posilneniu obranyschopnosti a väčšej vitalite.
Terminalia chebula aktivuje činnosť pečene a metabolických funkcií organizmu.
Asparagus racemosus má upokojujúci účinok a optimalizuje psychický stav.
Centella asiatica podporuje harmonizáciu duševného zdravia.
Môže obmedziť nekontrolovaný rast buniek, pôsobí ako vnútorný prostriedok starostlivosti o pleť a zlepšuje jej prekrvenie. Napomáha posilňovať odolnosť organizmu v priebehu liečby chemoterapiou a prispieva k regenerácii síl po jej dokončení v období rekonvalescencie. Napomáha odstraňovať cysty a zdurené uzliny. Pôsobí ako prevencia proti nádorovým ochoreniam a znižuje možnosť vzniku leukémie.
Užívanie: Ajurvédske čaje sa tradične nechávajú aspoň 3 – 5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejší pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie zdraviu prospešných výťažkov z himalájskych bylín.
Ajurvédsky bylinny čaj pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas trvania obnovy želaných funkcií organizmu.
V prípade očistnej bylinnej kúry užívajte čaj po dobu 1 – 3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia.
Ajurvédsky čaj pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania.
Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Príprava čaju SHATAWARI:
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3 – 5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporučená denná dávka: 3 šálky
Zloženie: bazalka posvätná (ocimum sanctum), špargľa hroznovitá – Shatavari (asparagus racemosus), pupočník ázijský (centella asiatica), indický ženšen – Ašwaganda (withania somnifera), sladovka hladkoplodá (glycyrrhiza glabra), Vrcholák pravý (terminalia chebula), Bahera alebo Bibhitaki (terminalia bellirica), právenka latnatá (andrographis paniculata), olovník cejlónsky (plumbago zeylanica)
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 °C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Hmotnosť: 100 g
Krajina pôvodu: Nepál