Krúpy Česká špalda – kernotto NAŠE BIOFARMA 500 g PROBIO
Špaldové kernotto dodá vášmu rizotu ten správny šmrnc. Zrno špaldy z českej ekofarmy putuje priamo do nášho mlyna, kde ho pre vás šetrne čistíme a obrusujeme. Podobá sa zrnu, ale je obrúsené od tvrdej obalovej vrstvy a tak jeho varenie netrvá dlhšie ako varenie klasickej ryže. Oproti špaldovému zrnu je však kernotto lepšie stráviteľné.
Dodajte svojmu rizotu orieškovú chuť a chrumkavú štruktúru. Pripravíte z neho aj výborné prílohy, zapečené pokrmy či šaláty.
A pozor, chutí aj deťom!
Základná príprava:
Kernotto prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme, pridáme kvapku oleja a varíme pod pokrievkou bez miešania. Po 20 – 30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach mäkké.
Špaldový šalát s cícerom a syrom feta: Doba varenia špaldy 60 min., príprava šalátu 10 min.
ingrediencie:
– 1 šálka Špalda NAŠE BIOFARMA
– 2 lyžice balzamikového octu
– 1 plechovka Cícer BIOLINIE
– 3 lyžice panenského olivového oleja
– 100 g syra feta
– 6 cherry paradajok
– Hrsť čerstvej mäty alebo bazalky
– ½ červenej cibule
– Korenie a soľ na dochutenie
príprava:
Špaldu namočte najlepšie cez noc, potom 60 minút varte do zmäknutia. Nechajte vychladnúť. Paradajky nakrájajte na štvrťky, cibuľku nasekajte na drobno, zmiešajte so špaldou a cícerom. Zalejte olivovým olejom a poriadne zamiešajte. Dochuťte octom, korením a soľou a znova premiešajte. Nakoniec posypte syrom feta, bylinkami a dobrú chuť.
Zloženie: 100 % špaldové krúpy BIO
Priemerné výživové údaje v 100 g produktu Krúpy Česká špalda – kernotto NAŠE BIOFARMA PROBIO:
Energia: 1560 kJ / 370 kcal
Tuky: 3,4 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,42 g
Bielkoviny: 13,7 g
Sacharidy: 66,8 g, z toho cukry: 3,2 g
Vláknina: 8,7 g
Soľ: 0 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Hmotnosť: 500 g
Výrobca: PRO-BIO CZ
Poľnohospodárska produkcia: Česká rebublika