Quinoa červená BIO 250 g BioNebio
Inkovia nazývajú quinou matkou obilia, aj keď v skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená druhu merlíku. Quinoa obsahuje vysoké množstvo bielkovín so vzácne vyváženým podielom aminokyselín a preto je vyhľadávaná vegánmi a vegetariánmi. Jedná sa o kompletnú bielkovinu, ktorá zahŕňa všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Používame ju ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov, zátrepku do polievok a na prípravu sladkých kaší a nákypov.
Príprava: Quinou prepláchneme studenou vodou a varíme podobne ako ryžu. Necelé 2 hrnčeky vody a 1 hrnček Quinoi privedieme k varu a varíme 15 – 20 minút podobne ako cestoviny – al dente, „na skus“.
Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a má vysoký obsah bielkovín.
Zloženie: quinoa červená (Merlík čílsky – Chenopodium quinoa) BIO
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
Výživové údaje v 100 g:
Energetická hodnota 1506 kJ / 357 kcal
Tuky 5,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g
Sacharidy 61 g, z toho cukry 2,1 g
Bielkoviny 14 g
Soľ 0,01 g
Hmotnosť: 250 g
Výrobca: bio*nebio
Poľnohospodárska produkcia: mimo EU
Krajina pôvodu: Bolívia, Peru