Ajurvédsky čaj KAPHA 100 g Everest Ayurveda
Bylinkový ajurvédsky čaj napomáha regulovať hladinu cholesterolu, krvný tlak, znižovať telesnú nadváhu, obmedzovať tvorbu kĺbových opuchov, môže odstraňovať pocity úzkosti a depresie.
Zingiber officinale prispieva k povzbudeniu a vitalite organizmu.
Centella asiatica napomáha odstraňovať únavu a ospalosť. Môže optimalizovať duševný stav pri pocitoch psychickej skleslosti
Cinnamomum zeylanicum priaznivo pôsobí na fyzickú sviežosť a dobrú telesnú kondíciu.
Syzigium aromaticum podporuje činnosť kardiovaskulárneho systému.
Terminalia belerica prispieva k normálnej hladine cholesterolu.
Ocimum sanctum má priaznivý vplyv na respiračný systém.
Piper nigrum pomáha uvoľňovať dýchacie cesty.
K obnoveniu rovnováhy tiež napomáha: Ľahká a teplá strava, pravidelný pohyb a fyzické cvičenie, častá zmena a rôznorodosť denných aktivít. Ajurvédsky čaj Kapha je aj typ človeka, by sa mal vyhýbať ťažkým, olejnatým, duseným a tučným jedlám. Mal by obmedziť nadbytočný spánok, prejedanie sa a konzumáciu mliečnych výrobkov.
Užívanie: Ajurvédsky čaj sa tradične nechávajú aspoň 3 – 5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejší pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie zdraviu prospešných výťažkov z himalájskych bylín.
Ajurvédsky bylinný čaj pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas trvania obnovy želaných funkcií organizmu.
V prípade očistnej bylinnej kúry užívajte čaj po dobu 1 – 3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia.
Ajurvédsky čaj pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania.
Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Príprava čaju KAPHA:
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3 – 5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporučená denná dávka: 3 šálky
Zloženie: zázvor – ďumbier (zingiber officinale), pupočník ázijský (centella asiatica), bazalka posvätná (ocimum sanctum), čierne korenie (piper nigrum), kardamóm (elettaria cardamomum), škorica pravá (cinnamomum zeylanicum), Bahera alebo Bibhitaki (terminalia bellirica), Rasca rímska – Kumin (cuminum cyminum), kotvičník zemný (tribulus terrestris), voskovník červený (myrica rubra), klinčekovec voňavý – klinčeky (syzygium aromaticum)
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 °C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Hmotnosť: 100 g
Krajina pôvodu: Nepál