Olej Škoricový gourmet 100 ml Essenzia
Škorica je jednou z najstarších korenín na svete. Od tretieho tisícročia pred naším letopočtom sa škorica pestuje vo svojej čínskej vlasti. Dnes, najmä dva druhy, Ceylonská škorica, ktorá je pôvodom zo Srí Lanky a Cassia škorica, ktorá je pôvodom z Číny.
Oba typy sa líšia nielen vizuálne, ale aj v chuti. Škorica Ceylon sa vyznačuje jemnou, diskrétnou vôňou škorice s vôňou kvetov a škorica Cassia je silne aromatická a dokonca mierne korenistá.
Zodpovedné za arómu sú esenciálne oleje obsiahnuté v kôre, ktorej zloženie (chuťový profil) sa tiež líši v závislosti od pôvodu. Ceylon cinnamon obsahuje podstatne menej kumarínu ako čínska škorica, čo je pre mnohých užívateľov rovnako dôležitým kritériom ako oveľa jemnejšia a ušľachtilejšia chuť škorice Ceylon. Zložky škorice sú známe pomerne širokým spektrom účinkov na zdravie, vrátane napríklad tráviacich a antimikrobiálnych vlastností. Ďalej sú opísané účinky na krvný obeh. To vysvetľuje nárast „tepelnej energie“ pri spotrebe škorice opísanej v Ayurvéde. A konečne, pravidelná konzumácia by mala mať tiež pozitívny vplyv na hladinu cukru v krvi.
Pre náš škoricový olej používame veľmi jemnú, zamatovú škoricu Ceylon. Naša špeciálna výroba zaručuje, že ušľachtilá príchuť škorice je jemne extrahovaná a dokonale zachovaná v oleji. Na rozdiel od mletej škorice sa škoricový olej uhniezdi veľmi rovnomerne okolo jedla, ktoré pripravujete, čo je výhoda škoricového oleja nad suchým korením, ktoré stráca chuť oveľa rýchlejšie.
Škorica sa vyznačuje silnými dezinfekčnými a antibiotickými účinkami, bojuje s baktériami spôsobujúcimi infekcie v močových cestách, upokojuje podráždený žalúdok a žalúdočné vredy, zlepšuje trávenie. Zahrieva a stimuluje zažívací trakt, upokojuje koliky, nevoľnosti a nadúvanie, podporuje chuť do jedla, priaznivo ovplyvňuje funkciu mozgu, môže znižovať krvný tlak, zmierňuje menštruáciu a prechodové problémy.
Škorica môže znižovať hladinu glukózy a cholesterolu u ľudí trpiacich diabetickým ochorením typu 2, vďaka svojim antibakteriálnym účinkom sa používa pri kašli, chrípke a prechladnutí a v neposlednom rade je škorica vynikajúce afrodiziakum.
Bylinný olej sa získava výlučne lisovaním za studena vybraných slnečnicových semien a macerátu aromatickej škorice Ceylon. Je čistý a rovnako ako všetky naše oleje neobsahuje žiadne ďalšie prísady.
Vychutnať si ho môžete v exotických ázijských a orientálnych jedlách, pekárenských výrobkoch a sladkých dezertoch.
Škoricový olej použite počas posledných minút varenia alebo jednoducho ako aromatické zvýraznenie tesne predtým, ako si jedlo vychutnáte.
Zloženie: slnečnicový olej lisovaný za studena, škoricový macerát (25 %)
Olej je bez umelých konzervačných látok a farbív.
Nutričné hodnoty v 100 ml:
Energetická hodnota 3386 kJ / 824 kcal
Proteíny 0 g
Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g
Tuk 91,5 g
Nasýtené mastné kyseliny 8,8 g, mononenasýtené mastné kyseliny 35,2 g, polynenasýtené mastné kyseliny 47,5 g
Soľ 0,03 g
Vláknina 0 g
Skladovanie: na tmavom a chladnom mieste do 22 °C. Pri nízkej teplote môže byť produkt zakalený prípadne stuhnutý, pri izbovej teplote sa tento efekt stratí. Po otvorení spotrebujte najneskôr do 3 mesiacov.
Objem: 100 ml v tmavej sklenenej fľaši
Krajina pôvodu: Nemecko
Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach sa zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú, (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nie je možné poskytovať tieto informácie priamo na výrobkoch, alebo pri predávaných produktoch.
Viac informácií o výrobku získate na: