Múka Špaldová celozrnná hladká BIO 1 kg BIOMILA
Pšenica špalda (Triticum spelta) je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená a preto si zachovala mnoho dôležitých a cenných látok. Špalda obsahuje najmä veľa horčíka a vitamínov skupiny B. Pevný dvojitý obal pliev jedinečne chráni pred kontamináciou, avšak vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere. Múka je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov, a rôznych iných dobrôt. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy.
Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva. Máte teda istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnej záťaži chemickými látkami. Pri spracovaní špaldy v kamennom mlyne je pomleté celé zrno aj s klíčkom a otrubami.
V celozrnných múkach zostávajú zachované živiny z celého zrna.
Rada pred prvým použitím špaldovej celozrnnej múky: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka. Spočiatku je preto vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3 – 2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100% celozrnnej. Farba pečiva je prirodzene tmavšia a cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Zloženie: špaldová celozrnná múka hladká *
* z ekologického poľnohospodárstva
Alergény: Lepok.
Výživové údaje v 100 g:
Energia 1 336 kJ / 319 kcal
tuky 3,12 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,45 g
sacharidy 71,39 g, z toho cukry 0,89 g
vláknina 9,19 g
bielkoviny 13,15 g
soľ < 0,0025 g
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 75 %.
Hmotnosť: 1 000 g / 1 kg
Výrobca: BIOMILA
Krajina pôvodu: Slovensko