Čokoláda Mliečna bez cukru s lieskovými orieškami Stévia 85 g Balance
Belgická spoločnosť Klingele chocolade sa špecializuje na výrobu vysoko kvalitnej čokolády bez pridaného cukru. Pod značkou Balance uvádza na trh celú radu čokolád bez umelých sladidiel a konzervčných látok. Ako náhradu cukru používa prírodné sladidla maltitol, laktitol a steviolglykozidy.
Kombinácia mliečnej belgickej čokolády sladená stéviou s lieskovcami, prináša skutočne výnimočnú chuť.
Čokolády Balance sú zdravou alternatívou k bežným čokoládam plným rafinovaného cukru, mlieka a hydrogenovaných tukov. Nenájdete v nich repný cukor, ani umelé sladidlá ako aspartam, ale iba prírodné sladidlá maltitol a laktitol. Maltitol a laktitol sa vyznačujú príjemnou sladkou chuťou a na rozdiel od umelých sladidel nepotlačujú pôvodné aróma a chuť kakaa.
Tieto polysacharidy majú oproti cukru značné prednosti. Majú až o tretinu menej kalórií, nižší glykemický index a štiepia se v organizme postupne, teda nezvyšujú prudko hladinu krvného cukru. Sú vhodné aj pre diabetikov a pre všetkých, ktorí sa rozhodli obmedziť príjem cukru. Nepodporujú vznik zubného kazu.
Čokolády Balance sú naviac obohatené inulímom, prírodným sladidlom získavaným z čakanky, ktorý súčasne pôsobí ako probiotikum. Stimuluje tvorbu zdraviu prospešných probiotických kultúr – bifidobakterií a má preto pozitívny vplyv na zažívací systém.
Zloženie: kakaové maslo, vláknina: inulín, sušené plnotučné mlieko, kakaové hmota, sušené odstredené mlieko, sladidlo: maltitol, lieskové oriešky <10 %, emulgátor: sójový lecitín, sladidlo: glykozidy steviolu, prírodná vanilková aróma.
Obsah kakaovej sušiny min. 38,0 %, mliečnej sušiny min. 20,7 %
Nutričné hodnoty v 100 g produktu:
- Energia 2147 kJ / 513 kcal
- Tuky 39,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 21,2 g
- Sacharidy 22 g, z toho cukry 12,4 g, z toho polyoly 9,4 g
- Vláknina 23 g
- Bielkoviny 9,6 g
- Soľ 0,32 g
Alergény: mlieko, lieskové orechy, sója
Hmotnosť: 85 g
Skladovanie: v suchu do 18 °C.
Výrobca: Klingele chocolade
Krajina pôvodu: Belgicko