-2 šálky lieskových orechov umyjeme pod tečúcou vodou – dáme ich do mixéra – pridáme 2 banány – 3 polievkové lyžice javorového sirupu (dá sa použiť aj med) – všetko dobre zmiešame v mixéri – pripravenú hmotu ukladáme do sušičky v tvare nám sympatickom a sušíme pri 35°C cca 14 hodín – ak nemáme sušičku […]
Výborné a veľmi jednoduché nepečené palacinky. Potrebujeme: 5-6 banánov (ľudia, ktorí majú radi moc sladké môže použiť javorový sirup alebo agáve – nepoužil som) 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (dá sa použiť aj škorica, kardamón – v menšiom množstve) Postup: Banány zbavíme špuky a dáme do mixéra spolu s javorovým sirupom a vanilkou. Dobre zmixujeme. […]
Kokosový krém Potrebujeme: 2 šálky kešu orechov (namočíme na 3-4 hodiny) ½ šálky javorového sirupu (podľa toho ako moc máte radi sladké) ½ až 1 limetku (toto je voliteľné, ja som dal ½ a zvládol by som aj viac 🙂 2 pl kokosového oleja drvené kakaové bôby na dozdobenie Všetko dáme do mixéra a poriadne […]
Potrebujeme Šálka kešu orechov (namočených cez noc) 1/2 vanilkového lusku celého šálka filtrovanej vody 1 väčší banán 1 polievková lyžica javorového sirupu alebo sirupu z agáve kakaové bôby drvené na dozdobenie Všetko dáme do mixéra a mixujeme na najvyšších otáčkach až kým sa neurobí krém (cca 2 minúty).
Potrbujeme: 300g svetlej pohánky 3-4 strúčiky cesnaku 1 červenú cibuľu 2 PL hrašky majoránka, soľ, bobkový list 2ks Postup: Do hrnca dáme variť vodu a 2ks bobkového listu. Necháme krátko povariť, vyberieme bobkové listy a dáme do hrnca prepláchnutú pohánku, krátko povaríme, odstavíme a necháme chvíľu pohánku dosť. Do misky dáme nakrájanú červenú cibuľu, pretlačené […]
Potrebujeme: 1. orechové cesto 1 1/2 šálky lieskových orieškov 3/4 šálky vlašských orechov 2 čl kakaa 2/3 šálky hrozienok Orechy a hrozienka namočíme na pár hodín. Všetko dáme do mixéra a na hrubo pomixujeme. Dáme do formy a roztiahneme aj na okraje. Dáme do chladničky. štipku soli 2. plnka 3 šálky kešu 1/3 agáve alebo […]
Budeme potrebovať:2 avokáda1/3 šálky kokosového oleja3/4 šálky nepraženého kakaa3/4 šálky javorového sirupu alebo agáve1 malý citrón (limetku)mätu alebo kakaové bôby drvené na dochutenie do mixéra dáme všetky prísady, vytlačíme citrón a všetko poriadne pomixujeme. Veľmi jednoduchá príprava čokoládovej peny nás prekvapí jedinečnou chuťou.Naložíme do misiek a dozdobíme bôbami alebo mätou… enjoy yourself 😀
Potrebujeme: 1 šálku pohánkovej múky 1 malý kelímok kyslej smotany alebo olivový olej ( cca. ½ dcl) 1 zarovnaná čl kypriaceho prášku soľ rascu mletú Postup: Do misky dáme múku, troška rasce, kypriaci prášok, soľ a smotanu (ak použijeme olej je nutné dať aj troška vody). Všetko dobre zmiešame a vypracujeme cesto. Dáme do formy […]
1. zmrzka Potrebujeme: 2 kokosové smotany šálku kešu orechov 1/3 vanilkového lusku cca pol deci vody 3/4 šálky kokosu Postup: namočíme kešu na cca. 2 hodinky. Potom dáme všetko do mixéra a mixujeme až kým nedosiahneme požadovanú jemnú konzistenciu. Dáme do misiek dozdobíme kakaovými bôbmi prípadne ovocím. 2. zmrzka Potrubujeme: 3-5 banánov 1/4 vanilkového lusku […]
korpus: 2 šálky pekanových orechov ¾ šálky sušeného kokosu ½ čl škorice ½ limetky ¼ čl himalájskej soli ¾ šálky hrozienok Všetko dáme do mixéra a mixujeme až kým sa nám nevytvorí hmota, ktorá dokáže držať tvar, cca 1,5 – 2 minúty. Hmotu dáme do formy a snažíme sa ju rozdeliť rovnomerne po celom povrchu. […]