Čokoládová tyčinka horká bez cukru Stévia 35 g Balance
Belgická spoločnosť Klingele chocolade sa špecializuje na výrobu vysoko kvalitnej čokolády bez pridaného cukru. Pod značkou Balance uvádza na trh celú radu čokolád bez umelých sladidiel a konzervčných látok. Ako náhradu cukru používa prírodné sladidla maltitol, laktitol a steviolglykozidy.
Pravá belgická horká čokoláda sladená stéviou, pre skutočne výnimočnú chuť.
Čokolády Balance sú zdravou alternatívou k bežným čokoládam plným rafinovaného cukru, mlieka a hydrogenovaných tukov. Nenájdete v nich repný cukor, ani umelé sladidlá ako aspartam, ale iba prírodné sladidlá maltitol a laktitol. Maltitol a laktitol sa vyznačujú príjemnou sladkou chuťou a na rozdiel od umelých sladidel nepotlačujú pôvodné aróma a chuť kakaa.
Tieto polysacharidy majú oproti cukru značné prednosti. Majú až o tretinu menej kalórií, nižší glykemický index a štiepia se v organizme postupne, teda nezvyšujú prudko hladinu krvného cukru. Sú vhodné aj pre diabetikov a pre všetkých, ktorí sa rozhodli obmedziť príjem cukru. Nepodporujú vznik zubného kazu.
Čokolády Balance sú naviac obohatené inulímom, prírodným sladidlom získavaným z čakanky, ktorý súčasne pôsobí ako probiotikum. Stimuluje tvorbu zdraviu prospešných probiotických kultúr – bifidobakterií a má preto pozitívny vplyv na zažívací systém.
Zloženie: kakaová hmota, oligofruktóza, inulín, sladidlá (maltitol, glykozidy steviolu), kakaové maslo, prírodná vanilková aróma, emulgátor (sójový lecitín).
Môže obsahovať stopy mlieka, mandlí, lieskových orieškov, pistácií a vlašských orechov. Obsahuje prirodzene vyskytujúce sa cukry. Nadmerná konzumácia môže vyvolať laxatívne účinky.
Obsah kakaovej sušiny min. 58 %.
Nutričné hodnoty na 100 g produktu:
- Energia: 1956 kJ / 468 kcal
- Tuky: 37 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 22 g
- Sacharidy: 15 g, z toho cukry: 2 g
- Bielkoviny: 6 g
- Vláknina: 37 g
- Soľ: 0,01 g
Alergény: sója
Hmotnosť: 35 g
Skladovanie: v suchu do 18 °C
Výrobca: Klingele chocolade
Krajina pôvodu: Belgicko