Ajurvédsky čaj GOTU KOLA 100 g Everest Ayurveda
Bylinkový ajurvédsky čaj môže podporovať aktivný proces myslenia, stimulovať ochabnutú pamäť, orientáciu a rozpoznávaciu schopnosť, povzbudzovať organizmus pri duševnej a psychickej slabosti. Zmes bylín zbieraných v Himalájach, namiešaná ajurvédskym lekárom.
Centella asiatica povzbudzuje mozgové funkcie a podporuje aktívny proces myslenia. Stimuluje ochabnutú pamäť a schopnosť koncentrácie. Prispieva k normálnemu fungovaniu poznávacích, myšlienkových a rozumových funkcií.
Withania somnifera napomáha povzbudzovať organizmus pri duševnej a psychickej slabosti. Prispieva k zníženiu degeneratívnych príznakov starnutia.
Nardostachys jatamansi priaznivo pôsobí na relaxáciu nervovej sústavy.
Pozitívne prispieva k zníženiu degeneratívnych príznakov starnutia. Priaznivo pôsobí na relaxáciu nervovej sústavy pri únave, úzkosti a depresii. Povzbudzuje organizmus pri duševnej a psychickej slabosti.
Užívanie: Ajurvédske čaje sa tradične nechávajú aspoň 3 – 5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k optimalizácii duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejší pôsobenie, jemnejšiu chuť a priaznivo ovplyvňuje naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie zdraviu prospešných výťažkov z himalájskych bylín.
Ajurvédsky bylinný čaj pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas trvania obnovy želaných funkcií organizmu.
V prípade očistnej bylinnej kúry užívajte čaj po dobu 1 – 3 mesiacov v súlade s denným dávkovaním uvedeným na obale. Ponechajte týždennú pauzu po spotrebovaní každého balenia.
Odporúčame užívať maximálne dva čaje zároveň. Viac čajov možno striedať v dennom alebo týždennom režime ak ich používame k normalizácii bežných prejavov pri narušení rovnováhy telesného alebo duševného zdravia.
Ajurvédsky čaj pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Ak ich používame iba ako podporný či povzbudzujúci prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby užívania.
Pre optimálne pôsobenie bylinného odvaru pijeme čaje teplé a pred jedlom. Špecifická chuť každého čaju je súčasťou terapeutického pôsobenia a zodpovedá ajurvédskym vlastnostiam šiestich chutí. Preto odporúčame nepridávať žiadne sladidlá.
Príprava čaju GOTU KOLA:
Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi (cca 2 g) nechajte 3 – 5 minút povariť alebo zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať.
Odporučená denná dávka: 2 – 3 šálky
Zloženie: pupočník ázijský – Gotu kola (centella asiatica), Indický ženšen – Ašwaganda (withania somnifera), nardovník jatamanský (nardostachys jatamansi), tinospóra srdcolistá – Goduchi (tinospora cordifolia), zázvor – ďumbier (zingiber officinale), sladovka hladkoplodá – sladké drievko (glycyrrhiza glabra), kurkuma (curcuma longa), bazalka posvätná (ocimum sanctum)
Upozornenie: Doplnok stravy s bylinami. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovávajte na suchom mieste do 25 °C. Neprekračujte doporučené dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu pestrej stravy. Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace ženy.
Hmotnosť: 100 g
Krajina pôvodu: Nepál