Rúrky ryžové cestoviny Penne 300 g Risolino
Penne Vám približuje čaro talianskej kuchyne a je jedným z najobľúbenejších tvarov cestovín.
Vďaka svojmu tvaru – rúrovitý s vonkajšími vrúbkami – skvele udržuje akúkoľvek omáčku. Preto sa tradične servíruje s omáčkami arrabbiate, marinara alebo pesto. Skvele sa hodí aj na prípravu rozmanitých cestovinových šalátov.
Nemusíte ale byť priamo taliansky šéfkuchár, aby ste si penne naplno vychutnali. Skvele Vám poslúžia aj ako príloha ku klasickým slovenským jedlám. Fantázii sa medze nekladú, a preto je len na Vás, kde všade penne použijete a v akých receptoch Vám budú chutiť.
Vyskúšajte a ochutnajte ryžové penne RISOLINO a pripravte si chutné jedlo, ktoré vám každý pochváli.
Ryžové cestoviny sú vyrobené z tej najkvalitnejšej čerstvo mletej dlhozrnnej ryže, čím získajú svoju jemnosť a delikátnu chuť. Ryža obsahuje balastné látky, aminokyseliny a vitamíny. Vo všeobecnosti sa pokladá za jednu z najzdravších a pre žalúdok najšetrnejších potravín. Obsahuje množstvo vlákniny, vitamíny skupiny B, vitamín E, draslík, sodík, kremík, zinok, selén, fosfor, horčík a aj vápnik. Okrem toho obsahuje aj bielkoviny, sacharidy a malé množstvo tuku. Jednoducho všetko, čo človek potrebuje pre zdravý chod organizmu.
Ryžové cestoviny Risolino sa Vám nerozvaria a nelepia. Dajú sa dobre zapekať alebo ohrievať.
Návod na prípravu:
1. Dajte variť vodu (1 liter vody na 100 g cestovín), trochu osoľte a pridajte ešte lyžičku rastlinného oleja.
2. Cestoviny vložte do vriacej vody a varte na silnom plameni 12 – 14 minút. Najlepšie je však cestoviny ochutnať.
3. Pred cestoviny scedíte, odporúčame ich ponechať v hrnci ešte 3 minúty v horúcej vode.
4. Potom ich sceďte, dobre prepláchnite tečúcou vodou (najlepšie studenú) a nechajte odkvapkať.
Z talianskej kuchyne môžeme odporučiť overený recept PENNE ARRABIATA.
POTREBNÉ SUROVINY:
Penne – 1 balenie
Cesnak – 1 strúčik
Šalotka – 1 ks
Paradajky – 250g
Olivový olej – 1 lyžica
Chilli paprička – 1 ks
Parmezán – 1 lyžica
Petržlen – trochu
Bazalka alebo oregano – trochu
POSTUP PRÍPRAVY:
V osolenej vode uvaríme cestoviny, medzitým si sparíme vriacou vodou paradajky, olúpeme ich a nakrájame na drobné kocky. Na väčšej panvici si na olivovom oleji osmažíme šalotku do zlatista, potom pridáme cesnak, ten necháme len krátko orestovať aby, nezhorkol a pridáme pripravené paradajky a nasekanú chilli papričku. Dokoreníme podľa vlastnej chuti, necháme cca 5 minút povariť, kým paradajky nezmäknú a pridáme čerstvú petržlenovú vňať. Do hotovej omáčky nasypeme uvarené cestoviny, premiešame a môžeme podávať. Na tanieri už len ozdobíme hoblinkami parmezánu. Buon appetito!
Zloženie: ryžová múka, prírodný tapiokový škrob, kurkuma, soľ
Bez alergénov, farbív, konzervantov, lepku a bez cholesterolu.
Priemerné výživové hodnoty v 100 g:
Energetická hodnota: 1448 Kj / 346 Kcal
tuky: 0,4 g, z toho: nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
sacharidy: 82,3 g, z toho: cukry 1,58 g
bielkoviny: 3,42 g
soľ: 0,49 g
Spracované v: Českej republike
Krajina pôvodu: Vietnam