jKešu v kokosovej RAW čokoláde 45 % BIO 70 g Cocoa
Kešu orechy obalené v surovej kokosovej RAW čokoláde vyrobenej z tých najkvalitnejších, nepražených kakaových bôbov na svete, odrody Criollo.
Bez lepku, laktózy, sóje, palmového oleja a rafinovaného cukru. BIO, RAW, VEGAN.
Orechy disponujú prirodzene vysokým obsahom bielkovín, zdravých nenasýtených tukov, vlákniny a antioxidantov.
Kešu orechy: Chutné kešu orechy majú mnoho pozitívnych účinkov na ľudské telo. Obsahujú účinné látky, ktoré blahodarne vplývajú na trávenie, imunitu, srdcovocievny systém, a dokonca aj na vlasy a nechty.
Našli uplatnenie dokonca aj v medicíne a ide najmä o látku ich látku kardol, ktorá ma dezinfekčné účinky a pôsobí proti reume. Obsahujú tiež Zea-xantín, dôležitý antioxidant, ktorý sa vstrebáva do sietnice v oku a plní ochrannú funkciu pri filtrovaní svetla. V kešu sa nachádza až 45 % zdravých tukov, ktoré obsahujú omega mastné kyseliny, a tie znižujú krvný cholesterol.
Aj tieto orechy posilňujú nervovú sústavu, znižujú podráždenosť, depresie a nervozitu. Navyše zlepšujú pamäť, podporujú regeneráciu svalstva, vďaka množstvu bielkovín aj vitamínov, ktoré obsahujú. Pomáhajú zotaviť svaly po ťažkom tréningu, blahodárne pôsobia aj na centrálny nervový systém, ktorý môže byť po tréningu podráždený, a to sa prejavuje znížením výkonnosti.
Kakao Criollo predstavuje približne len 1 % svetovej produkcie!!! Rastie hlavne v Strednej a Južnej Amerike a zbiera sa ručne hlbkovo v dažďovom pralese pomocou kanoe. Kakaové bôby sušia hneď prirodzene na slnku.
Surová RAW čokoláda sa vyrába výhradne ručným spôsobom z nepražených kakaových bôbov odrody Criollo. Sladená výlučne cukrom z kokosových kvetov, ktorý dodáva čokoláde jemne karamelovú chuť a navyše má oveľa nižší glykemický index ako bežný cukor. Spracovaná je do teploty 45 °C, preto je označená ako surová, teda RAW.
Kakaové bôby obsahujú vitamíny A, B, C a E. Z minerálov obsahujú horčík, železo, draslík, chróm aj vápnik. Kakaové bôby sú navyše zdrojom omega – 6 mastných kyselín a aminokyselín, hlavne tryptofánu, ktorý zvyšuje produkciu serotonínu. Serotonín je látka (hormón) zodpovedná za pocit šťastia a spokojnosti.
Zloženie: čokoláda 65 % (cukor z kokosových kvetov*, kakaové maslo*, kakaové bôby*, lyofilizované kokosové mlieko v prášku 16 %, bourbon vanilka* – minimálny obsah kakaovej hmoty 45 %), kešu* 35 %
*z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Nutričné hodnoty v 100 g:
- Energetická hodnota 2497 kJ / 602 kcal
- Tuky 47,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 21,0 g
- Sacharidy 30,0 g, z toho cukry 21,0 g
- Bielkoviny 11,0 g
- Vláknina 7,0 g
- Soľ 0,1 g
Hmotnosť: 70 g
Krajina pôvodu: Poľsko
Poľnohospodárska produkcia: EÚ, mimo EÚ