Krúpy Špaldové – kernotto BIO 500 g PROBIO
Špaldové kernotto sme pre Vás vymysleli a spracovávame ho v našom BIO mlyne obrusovaním zŕn pšenice špaldy. Náš jedinečný produkt si určite obľúbite, pretože ho nemusíte dlho namáčať, ani variť a chutí báječne.
Vďaka tomu, že krúpy sú takmer celé zrná, majú vysoký obsah vlákniny, čím podporujú trávenie a pomáhajú pri redukcii hmotnosti. Kernotto je výbornou a stále modernejšie prílohou. Vykúzlite z neho neodolateľné a zdravšie rizoto (špaldoto), nákypy či plnky, vhodné je aj na zapekanie, alebo do šalátov a nátierok.
Recept na tekvicové kernotto:
ingrediencie:
– 3 lyžice olej slnečnicový na pečenie a vyprážanie BIOLINIE
– 1 ks cibuľa
– 250 g krúpy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
– 1 kocka bujón zeleninový – kocky BIO PROBIO
– 1 ks tekvica Hokaido
– 1 lyžička šalvia Sonnentor
– 1 plátok masla
– parmezán podľa chuti
príprava:
Na oleji speňte cibuľu, pridajte špaldové krúpy a 2 minúty restujte. Do zmesi pridajte 500 ml zeleninového vývaru, na kocky nakrájanú tekvicu, hrsť čerstvej nasekanej šalvie, alebo lyžičku sušenej. Varte na miernom ohni asi 30 minút, kým nie sú špaldové krúpy aj tekvice mäkké. Na záver pridajte plátok masla a dochuťte parmezánom.
Dobrú chuť!
Zloženie: 100 % špaldové krúpy BIO
Priemerné výživové údaje v 100 g:
Energia: 1560 kJ / 370 kcal
Tuky: 3,4 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,42 g
Bielkoviny: 13,7 g
Sacharidy: 66,8 g, z toho cukry: 3,2 g
Vláknina: 8,7 g
Soľ: 0 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Hmotnosť: 500 g
Výrobca: PRO-BIO CZ
Poľnohospodárska produkcia: EU