Nezdravé chute… čo nám chýba 2

Aj keď prestanete jesť štandardnú stravu a neydravé jedlo, môžu sa vám za nejaký čas vynoriť “túžby po ňom”. A môžu byť dosť neodbytné.

Tieto túžby nepotrebujú žiadne drogy či stimuláciu alkoholom k tomu, aby sme ich prekonali. Tieto chute majú viac ako jeden motív alebo príčinu. Pomalý detox po opustení “štandardnej stravy” o chvíľu povzbudzuje vylučovanie toxínov.

Presvedčivá SILA CUKRU

Túžba po cukre môže byť spôsobená rastom parazitov, alebo uspokojenie návyku, ktorý vo vás vyvoláva Candida, ktorá je náročná na spotrebu cukru. Candida totiž potrebuje pre svoje prežitie veľmi veľa cukru. Vysoký obsah cukru je tým najideálnejším prostredím pre bujný rast Candidy.

To isté platí pre rast nádorov.

Rakovinovým bunkám veľmi prospieva kvasenie glukózy, pretože tak normálne bunky stratia schopnosť metabolizovať kyslík.

Pred tým, než Dr. Max Gerson prišiel z Nemecka do USA, liečil pacientov s rakovinou vo Francúzsku. V jednej chvíli bol zmätený z nedostatku pokroku jeho pacientov ktorí konzumovali jeho prírodnú diétu – založenú na prírodných šťavách a detoxikačnej terapii pečene.

Potom zistil, že im klinický asistent prináša cestoviny. Cestoviny boli zakázané a čoskoro potom spôsobili ďalší rast rakoviny. Cukor spôsobuje silný návyk, ktorý podporuje “dobrú náladu“.

Môže vyvolať príznaky ako rezistenciu inzulínu, nespavosť, hypoglykémiu, únavu nadobličiek a rakovinu.

Bohužiaľ, CUKOR v rôznych formách zahŕňa aj fruktózový sirup (HFC) ktorý je v spracovanom jedle všadeprítomný a je v jedlách, ktoré nie sú vôbec sladké ako napr. vo vyprážaných hranolkách. A je aj v mnohých ďalších takýchto jedlách, pretože cukor je vysoko návykový a s tým tieto potravinárske firmy počítajú.

Ďalší dôvod prečo jesť čerstvé, organické jedlá a produkty.

Túžba po nezdravé jedlo SÚ SIGNÁLY O CHÝBAJÚCICH živinách

Vaše telo takto žobre o živiny, ktorých má nedostatok.

Príklady určitých túžob vysvetlila Deby Gouge vo svojom článku “denné transformácie”. http://www.dailytransformations.com

Sama mala chronicky nízku hladinu železa napriek konzumácii “Fetronu” dvakrát denne. Potom ju zachvátila ohromná chuť na jablká, ktoré si dopriala.

Zjedla 8 jabĺk denne. Jej úroveň železa stúpala. Časom zistila, že pektín v jablkách pomáha udržať železo v tele. Nevedela to až do tej doby, kým jej túžby neboli uspokojené.

Môžu nám aj nezdravé chute povedať, po čom naozaj naše telo túži?

Túžba po čokoláde signalizuje, že môžete mať nedostatok HORČÍKA.

Horčík je najvplyvnejší minerál pre správne fungovanie nášho bunkového metabolizmu. Je súčasťou viac ako 300 metabolických funkcií a je titulovaný ako “majster minerál”. http://www.naturalnews.com/026768_magnesium_food_supplement.html

Chute na biele pečivo a spracovaná cesta z múky súvisí s pokusom tela doplniť nedostatok chrómu. Chróm riadi inzulín.

Nepriateľom chrómu je akékoľvek umelé hnojenie, postreky, ožarovanie, rafinačné prostriedky (teda priemyselné spracovanie). Najlepším zdrojom chrómu sú BIO produkty.

Chute na syry signalizujú nedostatok Omega-3 mastných kyselín.

Podľa www.naturopathyworks.com chute na sódu (uhličitan sodný) naznačujú, že potrebujete vápnik, zatiaľ čo túžby po čaji či káve upozorňujú na nedostatok síry, fosforu alebo na oboje.

  • Zdroj síry: cibuľa, cesnak, kel, ružičkový kel, kel kučeravý, reďkovka, pažítka, kaleráb, špenát, čakanka, uhorka, paprika, paradajky, cuketa, špargľa, hrášok, ľanové semienko, čučoriedky, citrón, mango, MED, …

Ako vidíte, plody zeleniny a ovocia, vrátane orieškov a olejov majú široké spectrum vitamínov, minerálov a stopových prvkov ..