Aj keď prestanete jesť štandardnú stravu a neydravé jedlo, môžu sa vám za nejaký čas vynoriť “túžby po ňom”. A môžu byť dosť neodbytné.
Tieto túžby nepotrebujú žiadne drogy či stimuláciu alkoholom k tomu, aby sme ich prekonali. Tieto chute majú viac ako jeden motív alebo príčinu. Pomalý detox po opustení “štandardnej stravy” o chvíľu povzbudzuje vylučovanie toxínov.
Presvedčivá SILA CUKRU
Túžba po cukre môže byť spôsobená rastom parazitov, alebo uspokojenie návyku, ktorý vo vás vyvoláva Candida, ktorá je náročná na spotrebu cukru. Candida totiž potrebuje pre svoje prežitie veľmi veľa cukru. Vysoký obsah cukru je tým najideálnejším prostredím pre bujný rast Candidy.
To isté platí pre rast nádorov.
Rakovinovým bunkám veľmi prospieva kvasenie glukózy, pretože tak normálne bunky stratia schopnosť metabolizovať kyslík.
Pred tým, než Dr. Max Gerson prišiel z Nemecka do USA, liečil pacientov s rakovinou vo Francúzsku. V jednej chvíli bol zmätený z nedostatku pokroku jeho pacientov ktorí konzumovali jeho prírodnú diétu – založenú na prírodných šťavách a detoxikačnej terapii pečene.
Potom zistil, že im klinický asistent prináša cestoviny. Cestoviny boli zakázané a čoskoro potom spôsobili ďalší rast rakoviny. Cukor spôsobuje silný návyk, ktorý podporuje “dobrú náladu“.
Môže vyvolať príznaky ako rezistenciu inzulínu, nespavosť, hypoglykémiu, únavu nadobličiek a rakovinu.
Bohužiaľ, CUKOR v rôznych formách zahŕňa aj fruktózový sirup (HFC) ktorý je v spracovanom jedle všadeprítomný a je v jedlách, ktoré nie sú vôbec sladké ako napr. vo vyprážaných hranolkách. A je aj v mnohých ďalších takýchto jedlách, pretože cukor je vysoko návykový a s tým tieto potravinárske firmy počítajú.
Ďalší dôvod prečo jesť čerstvé, organické jedlá a produkty.
Túžba po nezdravé jedlo SÚ SIGNÁLY O CHÝBAJÚCICH živinách
Vaše telo takto žobre o živiny, ktorých má nedostatok.
Príklady určitých túžob vysvetlila Deby Gouge vo svojom článku “denné transformácie”. http://www.dailytransformations.com
Sama mala chronicky nízku hladinu železa napriek konzumácii “Fetronu” dvakrát denne. Potom ju zachvátila ohromná chuť na jablká, ktoré si dopriala.
Zjedla 8 jabĺk denne. Jej úroveň železa stúpala. Časom zistila, že pektín v jablkách pomáha udržať železo v tele. Nevedela to až do tej doby, kým jej túžby neboli uspokojené.
Môžu nám aj nezdravé chute povedať, po čom naozaj naše telo túži?
Túžba po čokoláde signalizuje, že môžete mať nedostatok HORČÍKA.
Horčík je najvplyvnejší minerál pre správne fungovanie nášho bunkového metabolizmu. Je súčasťou viac ako 300 metabolických funkcií a je titulovaný ako “majster minerál”. http://www.naturalnews.com/026768_magnesium_food_supplement.html
- Zdroje hořčíku– konopné semienko, surové kakaové bôby a kakao či surová čokoláda, cibuľa, kapusta, kel kučeravý, červená repa, špenát, čakanka, uhorka, paprika, paradajky, cuketa, špargľa, hrášok, ľanové semienko, lieskové oriešky, mandle, sezamové semienka, slnečnicové semienko, avokádo, banány, citrón, jablká, mango, hroznové vino, MED, …
Chute na biele pečivo a spracovaná cesta z múky súvisí s pokusom tela doplniť nedostatok chrómu. Chróm riadi inzulín.
- Zdroje chromu – konopné semienko, obilné klíčky, zelené listy (vrátane divých zelených listov), slivky, para orechy, lieskové oriešky a ďalšie, surové mlieko či surový syr, datle, hrušky, granátové jablko, paradajky, huby, vaječný žĺtok, čierne korenie, hlávkový šalát, …
Nepriateľom chrómu je akékoľvek umelé hnojenie, postreky, ožarovanie, rafinačné prostriedky (teda priemyselné spracovanie). Najlepším zdrojom chrómu sú BIO produkty.
Chute na syry signalizujú nedostatok Omega-3 mastných kyselín.
- Zdroje omega-3 mastných kyselin – konopné semienko, konopný olej, avokádo, ľanové semienko, ľanový olej, kokosový tuk, panenský olivový olej, včelí peľ, kel, …
Podľa www.naturopathyworks.com chute na sódu (uhličitan sodný) naznačujú, že potrebujete vápnik, zatiaľ čo túžby po čaji či káve upozorňujú na nedostatok síry, fosforu alebo na oboje.
- Zdroj vápníku – konopné semienko a mlieko, mandle, mandľové mlieko, žihľava, cibuľa, kapusta, ružičkový kel, brokolica, kel kučeravý, červená repa, reďkovka, kaleráb, kapusta, mangold, špenát, hlávkový šalát, uhorka, paprika, paradajky , cuketa, špargľa, ľanové semienko, lieskové oriešky, mak, sezamové semienko, slnečnicové semienko, koriander, avokádo, banány, čučoriedky, citrón, mango, marhule, hrozno, materská kašička, MED, …
- Zdroj síry: cibuľa, cesnak, kel, ružičkový kel, kel kučeravý, reďkovka, pažítka, kaleráb, špenát, čakanka, uhorka, paprika, paradajky, cuketa, špargľa, hrášok, ľanové semienko, čučoriedky, citrón, mango, MED, …
- Zdroj fosforu – kel, žihľava, cibuľa, ružičkový kel, kel kučeravý, pažítka, kaleráb, kapusta, mangold, špenát, lieskové oriešky, čakanka, hlávkový šalát, uhorka, paprika, paradajky, cuketa, hrášok, špargľa, ľanové semienko, sezamové semienko, slnečnicové semienko, koriander, avokádo, banány, citrón, hrušky, jablká, mango, marhule, MED, …
Ako vidíte, plody zeleniny a ovocia, vrátane orieškov a olejov majú široké spectrum vitamínov, minerálov a stopových prvkov ..