- Potrebujeme:
200g masla (vegánska alternatíva za maslo), 100g trstinového cukru, 6 žĺtkov,
150g nelúpanej pohánky (alebo pohánková múka), 30g solamylu, 150g mletých lieskovcov
100g posekanej horkej čokolády, 1 kypr. prášok
6 bielkov, 100g trstinového cukru
džem podľa chuti (radšej kyslejší)
tuk a múka na vysypanie formy
- maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky
- pohánku najemno umixujeme a preosejeme cez nie veľmi husté sito
- všetky suché suroviny spolu zmiešame a pridáme do maslovej zmesi
- nakoniec vyšľaháme bielky s cukrom a opatrne vmiešame do cesta
- pečieme pri 180°C asi 40 min.
- upečený koláč necháme vychladnúť, prekrojíme na polovice, jednu natrieme džemom a spojíme
- môžeme posypať práškovým cukrom, alebo aj vrch potrieť džemom
pozn. džemu treba dať trochu viac lebo koláč je dosť suchý
recept je pre formu s priemerom 26cm
Dobrú chuť