Čokoládový koláč z pohánkovej múky

Koláč z pohánkovej múky - Buchweizen
  • Potrebujeme:

200g masla (vegánska alternatíva za maslo), 100g trstinového cukru, 6 žĺtkov,

150g nelúpanej pohánky (alebo pohánková múka), 30g solamylu, 150g mletých lieskovcov

100g posekanej horkej čokolády, 1 kypr. prášok

6 bielkov, 100g trstinového cukru

džem podľa chuti (radšej kyslejší)

tuk a múka na vysypanie formy

  • maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky
  • pohánku najemno umixujeme a preosejeme cez nie veľmi husté sito
  • všetky suché suroviny spolu zmiešame a pridáme do maslovej zmesi
  • nakoniec vyšľaháme bielky s cukrom a opatrne vmiešame do cesta
  • pečieme pri 180°C asi 40 min.
  • upečený koláč necháme vychladnúť, prekrojíme na polovice, jednu natrieme džemom a spojíme
  • môžeme posypať práškovým cukrom, alebo aj vrch potrieť džemom

pozn. džemu treba dať trochu viac lebo koláč je dosť suchý

recept je pre formu s priemerom 26cm

Dobrú chuť