- Potrebujeme
cesto:
1,5 šálky hladkej špaldovej múky
½ šálky trstinového cukru
½ šálky studeného masla (alebo vegánskeho masla)
Postup:
suroviny dáme do misy a rukou spracujeme na hrubšie omrvinky
vysypeme do vymasteného a vysypaného plechu (23x33cm) a pečieme asi 15min. pri 180°C
- Toping:
200ml javorového sirupu
125ml trstinového cukru
2 vajcia
štipka soli
1 šálka sekaných pekanových orechov
Postup:
zmiešame cukor a javorový sirup, povaríme 5 min a necháme vychladnúť
vychladnutú zmes vylejeme do vyšľahaných vajec a ešte chvíľu šľaháme
pridáme múku zmiešanú so soľou a premiešame
vylejeme na predpečené cesto, posypeme sekanými orechami
pečieme asi 25 min. pri 150°C
môžeme podávať s trochou kyslej smotany
Dobrú chuť