“Jogurty”

Európske stredisko pre potravinovú bezpečnosť spravilo rozsiahlú výzkumnú štúdiu na takmer 1000 vzorkách jogurtov vyrábaných rôznymi mliekárenskými spoločnosťami, aby zistilo, či sú tak obľúbené jogurty zdravé, ako tvrdí reklama. Výsledky výskumu sa ukázali byť sklamaním: jogurty nemajú na ľudské telo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšujú imunitný systém.

Podľa výzkumu nemajú jogurty žiadny pozitívny vplyv na chemické procesy v ľudskom tráviacom systéme. Vlastne sú jogurtové nápoje neprospešné – telo nerevitalizujú, ako tvrdia reklamné slogany ich výrobcov, uviedol Medpulse.

Mnoho spoločností vyrábajúcich jogurty stále pôsobí na potenciálnych zákazníkov starými sloganmi, tvrdiacimi, že ich produkty majú vysoko pozitívny vplyv na tráviaci systém a telo ako celok.

Zkrátka jogurt nie je nič iné ako atrapa. Navyše niektoré jogurty, rovnako ako ďalšie druhy mliekarenských produktov, môžu byť pre ľudské zdravie nebezpečné. Mnoho jogurtov dostupných dnes vo všetkých obchodoch na svete nemá s produktom vymysleným pred niekoľkými tisíc rokmi na území moderného bulharska nič spoločné.

Stále veríte mýtom o probietických baktériach, ktoré zlepšujú imunitný systém a tráviace ústrojenstvo? Pokiaľ áno, ste ovplyvňovaný.

V Moskve došlo k mnohým prípadom, kedy zdravo sa stravujúci ľudia boli nakoniec hospitalizovaný. Veľa z týchto pacientov boli diagnostikovaní s pankreatolýzou. Po otázke na ich jedálniček povedali, že konzumovali jogurtové nápoje od značky D****E. Pankreatolýza je veľmi nebezpečná nemoc, ktorá ničí pankreas.

Na tomto fakte nie je nič prekvapivé. Mnoho výrobkov D****E, obsahuje E1442 – geneticky modifikovaný kukuričný škrob, zahusťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobov majú veľké molekuly. Chemici, ktorý takéto látky vyrábajú, hovoria, že je nemožné predpovedať, ako sa budú tieto molekulárne monštrá chovať v ľudskom tele.

Nebezpečné škroby sú obsiahnuté nielen v kultivovaných mliečnych výrobkoch, ale tiež v kečupoch a majonézach. Vedci stále nevedia, či sa tieto škroby behom tráviaceho procesu rozkladajú a ako. Aktom je, že moderná medicína musí predpokladať, že takéto škroby útočia na pankreas ľudskej bytosti. Ľudské telo očividne nevie, aký druh enzýmov má vyrábať, aby rozštiepilo tak veľké molekuly.

Čo sa týka zázračných probiotických baktérií v moderných jogurtoch, bolo zistené, že tieto baktérie môžu v ľudskom žalúdku vydržať len niekoľko minút. Pretože nemôžu mať na tráviaci systém liečebný vplyv. Človek by mal mať na pamäti fakt, že kultivované mliečne produkty, ktoré boli uskladnené mesiace alebo dlhšie, nemôžu priniesť vôbec nič dobrého. Keď takéto jogurty kupujete, len vyhadzujete svoje peniaze.

Zdroj: osud.cz