Potrebujeme:
Cesto:
1 a ½ šálky konopné lúpané semienko
¾ šálky hrozienka
1/3 čl himalájskej soli
1 a ½ šálky kokosu strúhaného
Plnka:
1 šálku kokosového oleja
½ šálky javorového sirupu alebo agáve
2 šálky kešu
2 – 3 limetky (šťavu)
3-4 čl mätového oleja alebo 1-2 čl škorice
Príprava:
Kešu na močíme minimálne na 2 hodiny.
Do mixéra dáme konope, hrozienka, soľ a kokos. Mixujeme chvíľu aby to nebolo hladké ale aby to všetko spojilo (dá sa použiť aj kuchynský robot).
Z takto pripraveného cesta urobíme na dne a po stranách misiek vrstvu hrubú približne 0,5cm.
Mixér umyjeme a dáme do neho kešu (bez vody), javorový sirup alebo agáve, kokosový olej, šťavu z limetky, mätový olej alebo škoricu. Všetko umixujeme do hladka. Takto pripravenú plnku dáme do misiek.
Dáme vychladiť a spapáme 😀