125ml masla (alebo kokosového tuku – ovplyvní chuť!)
125ml trstinového cukru (alebo ½ cukor a ½ sirup – špaldový, kukuričný, pšeničný, ryžový)
½ ČL mandľového extraktu, príp.arómy
1 žĺtok
125ml bielej špaldovej múky
125ml ovsených vločiek (ak použijeme sirup, budeme potrebovať ešte asi hrsť vločiek)
100g horkej čokolády + trochu masla alebo kokos.tuku na zriedenie
100g rôznych sekaných orechov
maslo roztopíme, necháme trochu vychladnúť
žĺtok, cukor, extrakt a maslo šľaháme, kým sa cukor nerozpustí
jemne vmiešame múku a vločky
dáme do vymastenej a vysypanej formy (priemer asi 20cm) a pečieme asi 20 min pri 175°C
upečené cesto vyberieme z rúry, trochu popicháme nožom
polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme orechami
necháme vychladnúť
Cesta je dosť málo, pečiem ho teda v hrnci 🙂 Prvý krát som použil iba sirup. Cesto bolo dobé, ale s použitím cukru má výraznejšiu chuť. Orechy môžeme vopred namočiť, najlepšie cez noc. Tortička je dobrá studená, aj teplá.