Raž ozimná BIO 500g PROBIO

PDFTlačiťEmail
Výborná na pečenie chleba s kváskom, perníkov a cestovín, ale aj ako príloha.
Raž ozimná BIO 500g PROBIORaž ozimná BIO 500g PROBIO
Predajná cena po zľave
Predajná cena1,25 €
Zľava
Popis
Raž ozimná BIO 500g PROBIO
Raž siata (Secale cereale). Nutričná hodnota raže je veľmi vysoká. Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, síru, fluor atď.) Celozrnná ražná múka blahodárne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom.
Raž je veľmi vhodná na nakličovanie. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť. Výborná je na pečenie chleba s kváskom, perníkov a cestovín. Uvariť si ju však môžete aj ako prílohu. Jedli ju už starí Slovania a vraj kto ju je, je má odolnú imunitu, je húževnatý a zdravý. Pražená raž je tiež základom tmavej kávoviny (melty).
Návod na prípravu: Celé zrná sa pred varením namáčajú v studenej vode asi 12 hodín. Varia sa cca 1/2 hodiny do mäkka.

Zloženie: 100% raž/ žito BIO
Výrobca: PROBIO CZ
Krajina pôvodu: CZ

Recenzie

Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.