Kamut zrno BIO 500 g Country Life
Kamut má mimoriadne vysoký obsah selénu, nenasýtených mastných kyselín, zinku aj horčíka. Mnohý ľudia alergický na bežnú pšenicu nie sú alergický na kamut. Vedecký výskum vypracovaný International Food Allergy Association (IFAA) dospel k záveru, že pre väčšinu ľudí, ktorí sú precitlivení na bežnú pšenicu, môže byť kamut vynikajúcou náhradou. Pestovanie tejto obilniny je proti zneužitiu aj možnému kríženiu s inými druhmi obilia chránené registrovanou značkou Kamut®.
Zloženie: Kamut (druh nešľachtenej pšenice), produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Kamut zrno môžete variť v tlakovom (alebo pomalom) hrnci, alebo aj zomlieť na čerstvú múku a používať na prípravu prvotriedneho chleba, pečiva a nekvasených placiek (zmiešaním s vodou a rýchlym opečením z obidvoch strán na panvici s nepriľnavým povrchom). Uvarené zrno (do rozpuku) môžete konzumovať priamo alebo ho použiť na výrobu pomazánok, karbonátkov a podobne.
Priemerné výživové údaje v 100 g:
- Energia: 1384 kJ / 331 kcal
- Tuky: 2,2 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
- Sacharidy: 59 g, z toho cukry: 8,2 g
- Vláknina: 12 g
- Bielkoviny: 13 g
- Soľ: 0,02 g
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade aj tme.
Hmotnosť: 500 g
Krajina pôvodu: Kanada